POLITIKA ZASEBNOSTI

 

Hvala, ker ste izbrali našo aplikacijo in spletno platformo za inštrukcije in izobraževanje. X.X. s.p. je kot upravitelj spletnega mesta www.umko.si in aplikacije UMKO dostopne preko umko.app.si sprejel ustrezne ukrepe, s katerimi zagotavlja posameznikom, na katere se osebni podatki nanašajo, seznanitev z nameni in podlago za obdelavo osebnih podatkov, izvrševanja pravic posameznikov in vse zahtevane informacije določene v slovenskih predpisih s področja varstva osebnih podatkov in v Splošni uredbi o varstvu podatkov (GDPR) iz členov 13 in 14 ter sporočila iz členov od 15 do 22 in 34, povezana z obdelavo osebnih podatkov ter od 76. do 79. in 85. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) v jedrnati, pregledni, razumljivi in lahko dostopni obliki ter jasnem in preprostem jeziku.

X.X. s.p. s pridobljenimi osebnimi podatki dela profesionalno, kar pomeni: zakonito, pošteno, varno, skrbno in pregledno. Vsi pridobljeni osebni podatki so obravnavani zaupno in so uporabljeni izključno za namene, za katerega so bili pridobljeni. Z vašimi osebnimi podatki upravljamo z največjo skrbnostjo, upoštevajoč veljavno področno zakonodajo in zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov.

S posredovanjem vaših osebnih podatkov izjavljate, da ste prebrali našo Politiko zasebnosti in piškotkov in se zavedate načinov obdelave ter pravnih podlag obdelave osebnih podatkov. Če ne soglašate z načini obdelave vas prosimo, da nam ne posredujete vaših osebnih podatkov.

 

1. KONTAKTNI PODATKI UMKO

 

Upravljalec osebnih podatkov: X.X. s.p.

Naslov:

E-poštni naslov: umko@admin.si

 

 

2. NAMEN IN PODLAGA ZA OBDELAVO

 

Osebne podatke obdelujemo le v obsegu, ki je nujen in primeren za določene namene obdelave. Upoštevajte, da lahko hkrati velja eden ali več naslednjih namenov in pravnih podlag. Osebne podatke obdelujemo na pravni podlagi: privolitve, sklepanja ali izvajanja storitvenih obveznosti.

Uvodoma, Umko obdeluje vaše osebne podatke za izpolnjevanje naših storitvenih obveznosti do vas ali Poslovne stranke, na primer v obsegu, ki je potreben za:

 

·       Omogočanje dostopa in uporabe naše aplikacije.

·       za namen upravljanja in zagotovitve storitve Umko ali naročila;

·       za komunikacijo z vami o spremembah splošnih pogojev, politik zasebnosti ali drugih pomembnih spremembah;

·       obdelavo vaših plačil ali morebitnih vračil (kjer je ustrezno) in za zagotovitev informacij, potrebnih za obdelavo vašega povpraševanja;

·       za odgovore na vaša vprašanja ali rešitev vašega podpornega primera, če se obrnete na nas.

 

 

Drugič, vaše osebne podatke lahko obdelujemo, če obstaja ustrezen in upravičen interes (tj. zakoniti interes) za vodenje, vzdrževanje in razvoj našega poslovanja ali za vzpostavitev in vzdrževanje odnosov s strankami.

Vaše osebne podatke obdelujemo v potrebnem obsegu in na podlagi zakonitega interesa, na primer za:

·       komunikacijo z vami v zvezi s Storitvami Umko in obveščanje o spremembah v zvezi z njimi ali ko vas prosimo za mnenje ali povratne informacije o Storitvah Umko.

·       izboljševanje kakovosti Storitev Umko in razvoj našega poslovanja, na primer z analiziranjem trendov pri uporabi Storitev Umko z obdelavo podatkov, povezanih z vašo uporabo Storitev Umko.

·       zagotavljanje, da naše storitve izpolnjujejo vaše potrebe, se lahko osebni podatki uporabljajo za namene, kot so ankete o zadovoljstvu strank. Kadar je mogoče, to počnemo le z uporabo zbirnih podatkov, ki ne omogočajo osebne prepoznave.

·       Obdelavo vaših podatkov znotraj Umko skupine v skladu s to Izjavo o zasebnosti.

 

 

2. OBDELAVA VAŠIH OSEBNIH PODATKOV NA PODLAGI VAŠEGA IZRECNEGA SOGLASJA

 

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo tudi na podlagi vašega izrecnega soglasja, ki ste ga nam podali za točno določene namene. Takšno soglasje se lahko nanaša na prejemanje elektronskih novic, s katerimi vas obveščamo o novostih, ponudbi, splošnih informacijah povezanih z dejavnostjo, dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah, poslovnih informacijah ter analize branja poslanih vsebin za lastne potrebe, za kar potrebujemo vaše ime, priimek in elektronski naslov.

 

3. OBDOBJE HRAMBE OSEBNIH PODATKOV

 

Rok hrambe osebnih podatkov je odvisen od namena za katerega so bili zbrani. Podatke hranimo največ toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani ali nadalje obdelani oz. do poteka zastaralnih rokov za izpolnitev obveznosti ali zakonsko predpisanega roka.

 

4. IZNOS PODATKOV V TRETJE DRŽAVE ALI MEDNARODNE ORGANIZACIJE

 

Umko nobenih osebnih podatkov ne prenaša v tretjo državo (državo izven Evropske unije) ali mednarodno organizacijo.

 

 

5. OSEBNI PODATKI, KI SE OBDELUJEJO, IN VIRI PODATKOV

 

Osebne podatke obdelujemo le v obsegu, ki je potreben in primeren za določen namen obdelave. Osebni podatki, ki jih zbiramo in obdelujemo, se delijo na dve splošni kategoriji podatkov: uporabniške podatke in podatke o uporabi.

5.1 Uporabniški podatki

 

Uporabniški podatki so osebni podatki, ki jih zberemo neposredno od vas. Zbirami jih na različne načine, med drugim ob sklenitvi pogodbe o zagotavljanju storitev s Poslovno stranko, ali ko se Uporabniki registrirajo v Storitve Umko. Poleg tega, prosimo, upoštevajte, da zbiramo tudi podrobnosti o transakcijah in plačilih, ki jih opravite prek Storitev Umko.

Naslednji osebni podatki, ki jih zbiramo in obdelujemo, so potrebni za pravilno izpolnitev storitev. Uporabnik aplikacije se registrira s svojim Google računom. Ob tem deli sledeče osebne podatke:

·       Ime in Priimek

·       e.mail naslov

·       Profilno sliko

 

Uporabik poleg tega deli še:

·       podatke o svojih plačilnih instrumentih, kot so številke vaših plačilnih inštrumentov ter datumi prenehanja veljavnosti vaših plačilnih inštrumentov (ti so potrebni za naročanje Storitev Umko, vendar Umko le teh ne shranjuje, saj za obdelavo plačil uporablja zunanjega izvajalca plačilnih storitev).

 

5.2 Obdelujemo lahko tudi druge podatke, kin am jih zagotovite prostovoljno, kot so:

 

·       informacije, povezane z vašimi naročili storitev Umko (na primer naročila, posebna navodila, datum in ura naročila, skupni znesek naročila in druga zgodovina naročil);

·       informacije, ki nam jih posredujete, ko predložite ocene, komentarje ali odgovarjate na ankete;

·       informacije, ki nam jih posredujete preko telefona, emaila ali pogovornega okna v aplikaciji.

 

5.3 Podatki o uporabi

 

Podatki o uporabi se pridobivajo s pomočjo interakcij uporabnika z Storitvami Umko. Čeprav običajno ne uporabljamo podatkov o uporabi za prepoznavo posameznikov, obstaja možnost, da bi vas lahko identificirali bodisi iz teh podatkov samih bodisi iz njihove povezave z uporabniškimi podatki v določenih okoliščinah. V takšnih situacijah se lahko podatki o uporabi, v skladu z veljavnimi zakoni, štejejo za osebne podatke, in jih bomo obravnavali kot takšne

Ko obiščete ali uporabljate Storitve Umko, lahko samodejno zbiramo naslednje Podatke o uporabi:

  • Podatke, ki opisujejo vašo napravo;
  • brskalnik, njune različice, funkcije, zmogljivosti in nastavitve;
  • Podatki o vašem operaterju, internetnem operaterju in vrsto omrežne povezave, vključno z vašim naslovom IP;
  • Lokacijski podatki na ravni države, lokalnega okolja, časovnega pasu in geo-IP

5.4 Piškotki

 

Poleg navedenih podatkov se med uporabo naše spletne strani na vaš računalnik shranjujejo piškotki. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se shranijo na vaš trdi disk in so dodeljeni brskalniku, ki ga trenutno uporabljate. S pomočjo piškotkov spletna mesta, vključno z našim, pridobijo določene informacije od mesta, ki je te piškotke poslalo (v tem primeru od nas). Njihova glavna funkcija je izboljšati uporabniško izkušnjo in učinkovitost naše spletne ponudbe.

Na tej spletni strani so prisotni različni tipi piškotkov, katerih obseg in način delovanja bodo natančno razloženi v nadaljevanju.

·       Začasni piškotki se samodejno zbrišejo, ko zaprete brskalnik. Sem sodijo zlasti sejni piškotki. Ti shranijo tako imenovani sejni ID, s katerim se lahko različne poizvedbe vašega brskalnika pripišejo skupni seji. Na ta način je lahko vaš računalnik ponovno prepoznan, ko se vrnete na našo spletno stran. Sejni piškotki se zbrišejo, ko se odjavite ali zaprete brskalnik.

·       Trajni piškotki se samodejno zbrišejo po določenem času, ki se lahko odvisno od posameznega piškotka razlikuje. Piškotke lahko v varnostnih nastavitvah vašega brskalnika kadarkoli zbrišete.

·       Nastavitve vašega brskalnika lahko prilagodite svojim preferencam.

·       Uporabniki imajo možnost prilagoditi svoj spletni brskalnik, da zavrne uporabo piškotkov. Navodila o tem, kako lahko prilagodite nastavitve piškotkov in drugih podatkov na spletnem mestu za nekatere priljubljene brskalnike, so na voljo na naslednjih povezavah:

 

o   Apple Safari

o   Google Chrome

o   Microsoft Edge

o   Mozilla Firefox

 

5.5 Kontaktni podatki

 

Ko stopite v stik z nami preko elektronske pošte ali prek kontaktnega obrazca, zabeležimo podatke, ki ste nam jih posredovali (vaš naslov elektronske pošte, ime, priimek, naslov, telefonsko številko ter razlog in komentar za stik). Te podatke shranimo, da vam lahko odgovorimo na vaše vprašanje. Pravna podlaga za to obdelavo je vaša privolitev, kot je opredeljena v prvem stavku prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov. Podatki se uporabljajo izključno za namene obdelave vašega povpraševanja.

 

5.6 Zunanji ponudniki analitike

Umko uporablja različne zunanje ponudnike analitike in telemetrije integrirane v našo uporabniško programsko opremo, ki so našteti spodaj:

Google Analytics

 

Google

Analitika obiskovalcev in uporabe

Povezava

Google AdSense

 

Google 

Ciljanje oglasov

Povezava

Google Tag Manager

 

Google

Analitika in poročanje

Povezava

 

 

6. VAŠE PRAVICE

 

6.1 Pravica dostopa

Pripada vam pravica dostopa do osebnih podatkov, ki jih obdelujemo. Določene informacije lahko preverite v svojem uporabniškem računu za Storitve Umko, lahko pa tudi zahtevate kopijo svojih osebnih podatkov.

 

6.2 Pravica do preklica privolitve

Kadar obdelava temelji na privolitvi Uporabnika, lahko Uporabnik to privolitev kadarkoli prekliče. Zaradi preklica privolitve boste morda imeli manj možnosti pri uporabi Storitev Umko. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred preklicem.

 

6.3 Pravica do popravka

Imate pravico do popravka ali dopolnitve nepravilnih ali nepopolnih osebnih podatkov, ki jih hranimo.

 

6.4 Pravica do izbrisa

Prav tako imate pravico zahtevati izbris vaših osebnih podatkov iz naših sistemov. Vašo zahtevo bomo izpolnili, razen če obstaja upravičen razlog za ohranitev teh podatkov.

 

6.5 Pravica do ugovora

Imate pravico do ugovora v zvezi z določeno uporabo vaših osebnih podatkov, če se ti podatki obdelujejo za namene, ki presegajo zagotavljanje Storitev Umko ali izpolnitev zakonskih obveznosti. Vaš ugovor proti nadaljnji obdelavi osebnih podatkov lahko vpliva na razpoložljivost določenih funkcionalnosti Storitev Umko.

 

6.6 Kako lahko uveljavljate svoje pravice

Svoje zgoraj navedene pravice lahko uveljavite tako, da stopite v stik z Umko podporo ali nam pošljete pisno sporočilo na zgoraj navedene naslove, ob katerem vključite naslednje podatke, vključno z vašim e-poštnim naslovom. Za potrditev vaše identitete si lahko pridržujemo pravico, da zahtevamo dodatne informacije. Hkrati poudarjamo, da si pridržujemo pravico do zavrnitve zahtev, ki so neutemeljene, pretirane ali očitno neutemeljene, ter do možnosti zaračunavanja za takšne zahteve.

 

7. SPREMEMBE IZJAVE

 

Ta izjava o varovanju zasebnosti se lahko posodablja. Morebitne spremembe bomo objavili na tej strani.

S to izjavo o varovanju zasebnosti želimo zagotoviti, da ste popolnoma obveščeni o tem, kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki. Če imate vprašanja ali potrebujete dodatne informacije, nas prosimo kontaktirajte.

Uporabne povezave

O nas

Iščeš Delo?

Kontakt

Splošno pogoji

Politika Zasebnosti

Poveži se